RobotKids workshops

Tijdens de RobotKids workshops leren kinderen met de hulp van de schattige robots Bee-Bot, Blue-Bot en Cubetto spelenderwijs enkele belangrijke basics van programmeren. De workshops zijn geschikt voor kinderen van groep 1 t/m 6 (4-10 jaar oud), en worden ingezet op basisscholen en bso’s.

De robots werken zonder tablet/computer. We spelen op de grond en we bewegen ook veel tijdens de workshops. Door het uitvoeren van superleuke opdrachten en activiteiten, leren kinderen hoe je een robot precies kan laten doen wat jij wil.

Logica, vooruitdenken, links en rechts, rekenen, samenwerken; deze workshops zijn leuk én educatief!

Waarom leren programmeren?

Op de website van mediawijsheid.nl wordt dit mooi uitgelegd:

In de toekomst is het waarschijnlijk net zo belangrijk om te kunnen programmeren als om goed Engels te kunnen spreken. De vaardigheden die daarbij nodig zijn helpen inzicht te krijgen in de ‘achterkant’ van de apparaten die we dagelijks gebruiken. Programmeren leert kinderen creëren in plaats van consumeren.

Vaardigheden die kinderen leren van programmeren:

  • Creatief en logisch denken
  • Ruimtelijk inzicht
  • Probleemoplossend vermogen
  • Structureren
  • Samenwerken

Leren programmeren is dus niet per definitie bedoeld om kinderen op te leiden tot programmeur, maar om ze vaardigheden te leren waarvan ze later in elk beroep profijt hebben.

Onze workshops kunnen ook in het Engels worden aangeboden, als aanvulling op de Engelse lessen op school. En uiteraard op tweetalige en internationale scholen. Dit doen wij in samenwerking met 100 uur Engels.

Engelstalige Workshops

De workshops zijn ook leuk voor kinderfeestjes!

Kinderfeestjes

Wij verzorgen deze workshops oa voor: De Lange Keizer, 2samen en De Eglantier.

Interesse in de robot workshops? Vul hier ons contactformulier in.